2016 – vad hände?

Det närmar sig årsbokslut. För mig är det viktigt att faktiskt påminna mig själv om vad som har hänt under det gångna året. Vad har jag gjort 2016, vad har jag skapat eller upplevt som jag är stolt över? Jag är nämligen rätt så dålig på att se det som blir av. I stället koncentrerar jag mig på nästa och nästa och på  nästa uppgift. Eller en dålig dag: på de uppgifter som aldrig blev utförda.

2016 – ett axplock:

  • Våren 2016 stod jag som stolt mottagare av ett pedagogiskt pris vid Umeå universitet. Jag fick bland annat priset för hur jag arbetar med samverkan på mina kurser. Nu ska baske mig diplomet upp på väggen (för de mentalt mulna dagarna)!
  • Under vimlet på bokmässan i Göteborg ringde min dekan och erbjöd mig att kliva in som Tf. prefekt på vår institution. Jag sa ja. Det är numera vad jag gör om dagarna, jag är prefekt vid en institution med 47 medarbetare.
  • Tillsammans med min kollega Clara släppte vi vår fjärde och femte del i en serie kunskapsböcker för barn (Rabén & Sjögren). Samma serie har nu översatts till en massa olika språk och är på väg ut i världen. Det är en häftig känsla att sätta sitt namn på en bok. Vi har också passat på att sjösätta ett nytt projekt. I mars kan vi berätta mer.
  • Jag har fortsatt att prata om samhällets digitalisering ur olika perspektiv i både TV, radio och tidningar. Journalisternas frågor och perspektiv på saker och ting väcker alltid nya tankar. Det är alltså inte bara läskigt, det är även rätt så kul att ta en intervju.
  • Jag har fått möjlighet att moderera en massa galor, konferenser och festivaler. Bäst med det är nog alla spännande personer jag får möta. Innan de kliver upp på scenen har de nämligen haft en hel del att göra med mig – så att allt ska klaffa, ingenting lämnas åt slumpen och så att ingen ska behöva känna oro. Att ställa sig på scenen med mig ska vara kul och kännas tryggt.
  • Jag anmälde mig som volontär för Röda Korset och vågade finnas där för helt främmande människor som nyss anlänt till Sverige. Kvar dröjde sig vänskap och vidgade perspektiv.
  • Under midsommarhelgen sändes mitt och Claras kunskapsprogram Livet på nätet för Sveriges radio P1. Att mejsla fram ett program från ett eget koncept var en häftig erfarenhet.
  • Jag har skrivit vetenskapliga artiklar om digitalt entreprenörskap, om härskartekniker på nätet och om hur våra upplevelser släpps fria och delvis utom vår kontroll i sociala medier. Jag har även fortsatt skriva barnböcker. Kanske kan man kalla det två skrivar-ytterligheter?
  • Som följd av en cancerdiagnos opererades jag under många och långa timmar. Jag gick från sängliggande, via stöd från rollatorn och till rak och nyfiken igen. Det krävde en jädra massa anamma. Tro mig.
  • Jag har peppat min man att skriva sin bok om IT-stress. Han är också forskare. Han är bra. Jag ser fram emot 2017 när boken ska lanseras.

Det var 2016 det. Ett år präglat av både mod, nyfikenhet och en del bakslag. Nu ska jag tillåta mig att drömma stort för 2017. Men först lite överbliven blöta och skinka.

Gott slut!

Annakarin

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>