Sociala medier och härskartekniker

Idag höll jag och min författarkollega Mikael Wiberg föredrag om sociala medier och härskartekniker. Med utgångspunkt i vår bok med samma namn, och de artiklar som har publicerats inom området, lyfte vi utmaningen med vad som följer av att sociala makt- och positioneringsspel flyttar ut på nätet.

Med utgångspunkt i våra intervjustudier diskuterade vi hur härskartekniker idag tar sig uttryck när vi använder både språk och funktionalitet i sociala medier för att ta plats, synas och höras – men på andras bekostnad. Vi lyfte också de motstrategier som har framkommit i studierna. Mot slutet lyftes en hel del frågor från publiken – det är helt enkelt ett ämne som engagerar och berör många människor!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>