Sorg och död i sociala medier

Idag intervjuades jag av Lotta Bromé i P4 Extra om sorg, död och sociala medier.

Lotta lyfte en artikel som visar att antalet facebookkonton som tillhör avlidna personer kommer överstiga antalet levande personers konton – om si så där 40 år. En sådan tanke väcker naturligtvis en mängd olika frågor.

Hur vill vi egentligen ha det med våra konton och profiler efter att vi har trillat av pinnen? Ska facebookprofilen få finnas kvar, raderas eller göras om till en minnessida? Och vem ska avgöra det? Kan vi kanske underlätta för våra närstående genom att skriva en rad om det i Vita arkivet. Där många av oss reda uttrycker idéer om vilka psalmer, blommor och former vi helst vill se den dag det är dags.

Det här och en hel del annat hann vi med att prata om i P4 Extra nu under eftermiddagen. Här hittar du länken till intervjun.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>