Moderator

Härom dagen flög jag ner till Malmö för att moderera Winnet Skånes 20-årsjubileum.

Det var en häftig skara som mötte upp och jag lärde mig en hel del nytt under dagen.

Tack för förtroendet Winnet Skåne!

Tack också för återkoppling från olika håll:

Stort tack för ett mycket bra, trevligt och välbalanserat modererande! Det var precis vad vi behövde och det blev toppenbra!

Annakarin är påläst, inspirerande och flexibel, och guidade oss genom dagen på ett skickligt sätt. Hon hanterade programförändringar utan problem och gjorde ett mycket gott intryck på oss alla.

 

Föreläsning om digitalt entreprenörskap – återkoppling

Precis som alla andra sliter även jag med avslut inför semestern…

Projektrapporter ska skrivas, examensarbeten bedömas, förhandlingar avslutas och annat spännande ska inledas.

Att-göra-listan är kort sagt lång och på något märkligt vis blir den bara längre…

Anledningen? Jo, alla andra sitter naturligtvis och avslutar, röjer och rensar på skrivbord och i kalendrar för att med gott samvete kunna inleda semestern. Alla skyfflar således arbete vidare… en del av det hamnar hos mig. Andra delar hamnar säkert hos dig.

Mitt i allt plingar det plötsligt till i inboxen och det dimper ned ett par rader från någon som har läst min bok och lyssnat till något av mina och Claras föredrag.

Du inspirerar mig! Din bok Digitalt Entreprenörskap är guld värd för mig och din o Claras föreläsning i Växjö gav mig ännu mer jävlaranamma än jag hade innan. Tack!

Hej du som skrev mejlet till mig. Tack själv! Jag fick just förnyad kraft. Tror baske mig jag tar mig igenom bedömningen av alla exainationer idag…

Lär dig blogga med bloggskolan – våra kunder tycker till!

Allt fler prövar Bloggskolan och vi får en hel del fina recensioner. Så här skriver Anette efter att ha gått igenom den digitala boken:

Sitter du och funderar på att starta en blogg? Då skulle jag säga att Bloggskolan är en oumbärlig vägledning. Tänk vad mycket misstag och förvirringar jag hade besparats, om kursen funnits tillgänglig då jag själv kastade mig in i bloggosfären för flera år sedan!
Att bläddra igenom kursmaterialets 88 sidor via min datorskärm går förvånansvärt fort och lätt. De goda råden som jag får genom texten, förstärks med foton och videoklipp som förhöjer intresset för att fortsätta läsa. Informationen om bloggvärlden är grundlig och bra. Du guidas med en stöttande hand från de allra första beslutet om vad bloggen skall heta, till steget att registrera bloggen som ett företag.
I kapitlet som ger fototips, förvånas jag och häpnas. Va? Ska jag släcka istället för att tända när det är mörkt i rummet? Och ska blixten i stort sett permanent kopplas ifrån, för att ge stämningsfullt ljus i de flesta situationer? Jag läser och lär. Och blir väldigt experimentsugen!
Även du som är erfaren bloggare kan få en hel del att tänka till om. Särskilt i den senare hälften av kursen. Har du koll på vad lagen säger om bilder, reklam och inkomst? Hur mycket kan du tjäna på din blogg innan du måste redovisa moms? Här direktlänkas flera informationsrika hemsidor i texten, så du lätt kan fördjupa dig inom ämnen som intresserar dig. Och i den sista videon, där ClaraAnnakarin och Frida diskuterar, avslöjas att en del två av Bloggskolan är på väg, som skall koncentrera sig på hur man lyfter sitt hobbybloggande till jobb. Den ser jag fram emot!
Tack Anette för att du har delat med dig av dina åsikter om Bloggskolan!

 

Bloggskolan

Innan påskledigheten skickade vi ett tidigt påskägg till alla er som har visat intresse för Bloggskolan, men som har tyckt att det varit för dyrt att ta del av boken. Vi beslutade att sänka priset lagom till påskledigheten så att det bara kostar 149 kr att registrera sig. Du har sedan tillgång till kursmaterialet i 3 månader och kan läsa den digitala boken och se filmerna i din egen takt. Här hos Frida på Trendenser hittar du en FAQ med svar på de vanligaste frågorna om upplägget och innehållet. Tanken är att skolan ska vara lärorik för alla bloggare, oavsett förkunskaper. Skynda fynda!

I samband med detta har vi även sökt testpiloter som har fått fri tillgång till Bloggskolan för att hjälpa oss att utvärdera och recensera den. Tack alla ni som har skickat mejl till mig och anmält ert intresse. Jag önskar att jag hade många fler login att dela ut… intresset var stort!!

Några av er har redan hunnit komma igång och det är kul att ta del av era första kommentarer! Anna skriver bland annat: Har läst halva nu och är imponerad. Vilket arbete ni lagt ner och vad bra det är. Detta kommer bli en skatt för folk som är nybörjare. 

Här hos Johanna finns en lång utläggning för dig som är nyfiken på innehållet.

Carin skriver: UNDERBART! Hur ska jag hinna äta!? Vill bara läsa!

Förhandsboka boken

Varje gång det händer blir jag barnsligt glad. Snart kommer den – äntligen!

”Som jag sa efter föreläsningen så förhandsbokar jag väldigt gärna en kopia av din bok, ska bli väldigt intressant att höra/läsa mer om bloggosfären.”

Vill du förhandsboka ett ex av boken Digitalt entreprenörskap går det bra att skriva till kontakt@annakarinnyberg.se så ordnar jag det!

Eftersmak…

Vilken dag vi har haft i Skövde! Fullsatt lokal, ett mycket välordnat arrangemang (snyggt jobbat Linnea och c/o!), god mat och mängder med trevliga människor… Vi har haft riktigt, riktigt roligt!

Jag sträcker på mig och infogar ett omdöme från Christoffer i publiken.

Clara och Annakarin är ett superbra föreläsningsteam. De går omlott väldigt bra i sitt tal och flyt. Fliker in med kloka idéer och tankar där den ena påbörjar samt fyller i varandras meningar väldigt snyggt och smidigt. Proffsigt!”

Bilden är lånad från Moa.

Tack för det!

Annakarin