Umeågalan 2016

Jag pustar nu ut efter att än en gång ha fått möjlighet att leda Umeås näringslivsgala, Umeågalan. I fjol tog jag över efter Sverker Olofsson och i år fick jag förnyat förtroende att moderera galan igen. Det hela är en stor och avancerad produktion och jag jobbar nära eventbolaget Heja. Så klart är det förenat med en hel del hårt förberedelsearbete, men det är riktigt, riktigt roligt att vara en del av ett så proffsigt arrangerangemang!

En av våra huvudtalare för i år var Malou von Sivers och det var så klart spännande att intervjua någon som har kammat hem Stora journalistpriset. Men det gick bra! Att intervjua en person påminner en del om att dansa pardans. Ibland dansar man i takt, andra gånger får man kämpa lite extra för att hålla jämna steg…

När ridån gick ner efter Akt1 väntade middag och underhållning och mer prisudelning under kvällens Akt2. Här är det min kollega från entreprenörsvärlden Clara Lidström och jag som står redo på röda mattan.

Det blev en lång, händelserik och jädrigt skoj dag!

Women with impact – moderatorsuppdrag

Cleantech är ett prioriterat område i norra Sverige men sektorn växer inte i den önskvärda takten och andelen kvinnor inom området är därtill alltför låg. Det måste vi ändra på eftersom energi- och miljödriven teknikutveckling berör alla och behöver olika perspektiv för att nå fullt genomslag.

I går modererade jag konferensen Women with impact och ambitionen med dagen var att uppmuntra fler kvinnor att jobba inom cleantech, ta ledande positoner och starta företag inom sektorn. Med på bild är Susanne W Lindström som är projektledare för Cleaner Growth tillika en av konferensens arrangörer.

Det blev en intensiv och roligt dag med många panelsamtal och intervjuer – tack för förtroendet.

Annakarin

Moderator: WS+A

Härom sistens fick jag vara med på ett riktigt roligt uppdrag – att moderera festivalen Women in sports and adventures (WS+A).

Dagen bjöd på många olika föredrag – bland annat deltog Sofia B Karlsson (jämlikhetskonsult) och Olof Unogård (Hammarby Damfotboll) under rubriken ”Att skapa en inkluderande idrott- metoder och erfarenheter från förändringsarbete i praktiken”. Jädrigt intressant!

Jag höll även i en del intervjuer och samtal, som till exempel paneldebatten: “Medspelare eller motståndare? Ett jämställdhetsperspektiv på hockey & roller derby”. Deltog gjorde Monica Linden, Elin Jacobson, Daniejla Rundqvist and Fredrik Glader.

Umeågalan 2015 – moderator

I år fick jag förtroendet att moderera Akt 1 på Umeågalan. Hedersfullt, utmanande och riktigt kul!

Deltog gjorde bland andra Azita Shariati – i år utsedd till Näringslivets mäktigaste kvinna. Azita talade om jämställdet och mångfald i relation till tillväxt och ökade resultat. Hon var riktigt inspirerande och övertygande och dessutom urtrevlig!

Därutöver deltog även Percy Barnevik som bland annat talade om Hand in Hand, och vi mötte bland andra också Jakob Marklund från Coldwood interactive. Jakob är teknisk chef på Coldwood och just nu är de på gång med sitt nya spel Unravel. Kika på det!

Dagen var intensiv, rapp och jädrigt rolig – tycker jag! Och på kvällen väntade själva festen och alla människor som jag hittills bara hade tittat på från scenen. Dagen blev lång, kvällen och natten likaså…

Fotograf: Andreas Nilsson