Odla översätts till ryska!

För några dagar sedan damp den här ned i brevlådan, det är vår bok Odla steg-för-steg som har översatts till ryska. Jag kan inte annat än le åt att harpluttarna och guldvattnet just nu sprider sig över världen…

Just nu är vi inne i slutskedet med den femte delen i vår serie, den som kommer lagom till hösten och skolstarten. Man kan säga att det blir en kompisbok till Baka, den första delen i serien. Den som snart går till tryck handlar alltså också om att utforska smaker, ingredienser, metoder och redskap i köket.

Den tyska utgåvan av ODLA recenseras!

Idag recenseras den tyska utgåvan av ODLA: steg för steg. Det är Irene Gruber för Biorama som har gjort ett urval av fem böcker från det tyska utbudet av barnböcker om växter och odling. För dig som har minnen kvar av din skoltyska – här finns recensionen att läsa. Ni andra får testa google translate om ni är nyfikna på att läsa utlåtandet ;-)

Åhå, jag måste erkänna att jag först nu förstod att vi dessutom hamnade på första plats! Min tyska är alltså inte vad den en gång var…

Ojoj alltså, det blev en jädrigt rolig start på dagen!

ODLA: årets bästa fackbok för barn och ungdomar?

Idag fick Clara och jag ett superkul besked! ODLA: steg för steg har nominerats till CARL VON LINNÈ-PLAKETTEN. Vi är så himla glada för det – tack!

Finalisterna har utsetts av svensk biblioteksförenings jury. Under bokmässan kan du höra juryn berätta om sitt arbete med böckerna (torsdag den 24 september klockan 11.00-11.30) i Svensk biblioteksförenings monter C02:32, på Bok & Biblioteksmässan i Göteborg.

Vem som vinner? Ja det får vi veta först i oktober.

Spännande och mycket, mycket hedrande. Tack.

Annakarin

PODCAST: BAKOM BOKEN

Rabén & Sjögren släpper idag första delen i sin nya podcast BAKOM BOKEN. Först ut är Clara Lidström och jag och det känns hedrande som tusan!

Vi pratar givetvis om våra barnböcker och hur det är att jobba med barn och kreativitet i en tid då allt yngre tillbringar alltmer tid framför skärmen. Därutöver pratar vi om väldigt mycket annat också…

Du kan lyssna här via Facebook.com/bakomboken eller via ITunes eller podcaster.

Mycket nöje!

Barnböckerna lanseras utomlands

Guldvatten och harskit är nu på väg till USA, Tyskland och Storbritannien tillsammans med lite mer rumsrena recept. Jag gillar att få balansera en aning på gränsen till vuxenvärldens förskräckelse!

Plantera skit! Say whaaat?!

Dessutom är det extra kul att böcker som inte är så stereotypt könade får sätta nya små bagare, fixare och odlare i arbete!

Här kan ni läsa mer om ODLA, min och Clara Lidströms tredje del i serien.

ODLA i TV4 & Vardagspuls

Inför boksläppet har vi gjort en herrans massa intervjuer – oerhört kul att intresset för tredje delen i steg-för-stegserien är så stort! Även TV har visat intresse, och bland annat har vi gästat Kristin Kaspersen och Vardagspuls för att prata odling, barn och kreativt skapande i en digital tid. För en forskare som i vanliga fall sitter på sitt kontor och funderar dagarna i ända är det kul att ibland få byta miljö och fokus för ett ögonblick.

Snart: boksläpp för ODLA !

Det är fint att kunna jobba lustfyllt. För det gör jag. Jag blandar universitetsarbetets forskning och undervisning med mitt företagande, barnboksskrivande, föreläsande och annat som sammantaget gör just mitt yrkesliv till ett bra sådant. För mig.

Tur? Näe, inte direkt. Jag har jobbat jädrigt hårt och målmedvetet. Men framförallt har jag tillåtit mig att ha roligt. Till exempel genom att göra de här barnböckern tillsammans med min vän Clara. Och dessutom har vi kunnat involvera våra barn i arbetet. Det är helt enkelt mycket kärlek mellan raderna i våra böcker. Kanske också lite barnarbete om man frågar Paulina, min stora flicka…

Nu närmar det sig boksläpp för vår tredje bok i steg för steg-serien för barn i åldrarna 6-9 år. Om några dagar finns ODLA i butik, men har du svårt att tjå dig kan du redan nu förhandsbeställa den via Bokus.