Vår senaste bok är här!

I dagarna lanserar vi vår senaste bok: Glad Sommar (Rabén & Sjögren). Det ligger mycket arbete bakom varje bok, men lustigt nog glömmer man det så snart man håller den i sin hand…

” Vår och sommar är som gjorda för utflykter och kalas. Med en välfylld fikakorg i det gröna eller ett bord uppdukat med kakor kan vi njuta, umgås och bara vara. I den här boken hittar vi recept dels på Claras och Annakarins barndomsklassiker, till exempel skorpor och blåbärsbullar, dels på nya favoriter som zucchinimuffins, bananglass och hallonmums. Det finns också recept på svalkande drycker, uppslag för regniga dagar samt tips för loppis- och auktionsbesök.

”Underbara Clara” Lidström och Annakarin Nyberg är författarna till succéserien Steg för steg, som uppmuntrar barn att vara kreativa utan vuxnas inblandning. Här ligger istället fokus på att vi gör saker tillsammans och unnar oss lata dagar, samvaro och lek.”

Barnen gick loss i köket!

I lördags släpptes 11 bagarbarn loss i provköken på Stora Nolia. Förfärat frågade sig några vuxna hur det skulle gå när barnen bakade på egen hand: hur var det här tänkt – egentligen? Efter en stund gick budskapet fram.

Barnen bakade allsköns varianter ur boken BAKA: steg för steg och visade stolta upp sina resultat för publiken. Det är helt fantastiskt att se vad som händer när barn får utforska smaker och redskap på egen hand. Kanske blev inte så många kakor och bakverk som de på bilderna – men vad gör väl det? Eller snarare: det är precis det som är poängen! Att experimentera och pröva sina vingar i köket… Det blev många stolta barn, glada miner och härliga röror!

På bilden: Jenny Järvholm (från Pysselskogen Bolibompa), Clara Lidström, David och Paulina Harr och undertecknad. David visar resterna av experimentet med koppkakan. Vad händer om man tripplar mängden bakpulver…? Man får en nöjd kille och en vulkankaka.

Tack Nolia och alla arrangörer för i år! Tack också Jenny för fint samarbete.

Annakarin

 

Små bagare bjuds in till Nolia

Nu på lördag besöker Clara och jag Noliamässan här i Umeå. Vi kommer prata om vår bokserie steg-för-steg som gjort succé och som nu lanseras i både USA, Storbritannien och Tyskland. Dessutom kommer ett nio baksugna barn få delta på scenen och baka ett recept från boken. Vi söker därmed några små bagar-barn som vill vara med och baka från vår bok. Medverkar gör även Jenny från Pysselskogen på Bolibompa.

Vi har plats för nio barn och vi lottar deltagare bland de som anmäler sig. Känner du något barn som skulle vilja delta? Skicka en anmälan på info@nolia.se senast onsdag den 5 augusti. Ange namn, ålder, samt en e-postadress dit vi kan maila entrébiljett till mässan (inbjudna barn får en biljett till sig själv + 1 vuxen). Eller kom bara och lyssna när vi pratar lördagen den 8e augusti klockan 15.00 i Electrolux Home-köket mässhall 7.

Den fina bilden är tagen av bloggaren Lundagård 

PODCAST: BAKOM BOKEN

Rabén & Sjögren släpper idag första delen i sin nya podcast BAKOM BOKEN. Först ut är Clara Lidström och jag och det känns hedrande som tusan!

Vi pratar givetvis om våra barnböcker och hur det är att jobba med barn och kreativitet i en tid då allt yngre tillbringar alltmer tid framför skärmen. Därutöver pratar vi om väldigt mycket annat också…

Du kan lyssna här via Facebook.com/bakomboken eller via ITunes eller podcaster.

Mycket nöje!

Barnböckerna lanseras utomlands

Guldvatten och harskit är nu på väg till USA, Tyskland och Storbritannien tillsammans med lite mer rumsrena recept. Jag gillar att få balansera en aning på gränsen till vuxenvärldens förskräckelse!

Plantera skit! Say whaaat?!

Dessutom är det extra kul att böcker som inte är så stereotypt könade får sätta nya små bagare, fixare och odlare i arbete!

Här kan ni läsa mer om ODLA, min och Clara Lidströms tredje del i serien.

BAKA toppar försäljningslistan!

Idag toppar vår BAKA försäljningslistan på Bokus! Vi nyper lite i armen och njuter…

I övrigt gör vi just nu en hel del intervjuer för diverse dagstidningar och månadsmagasin. Om några dagar väntar också TV-intervju – kul!

Roligast av allt är ändå alla mejl som ni föräldrar skickar till oss där ni berättar om era bakande barn och recenserar boken. DET värmer – tack!

Bland annat skriver bloggaren Elin som driver bloggen Mellan Skog och gård fint om boken:

 

”Treåringens utlåtande om boken: Den var bra. Den var bra för att man kunde baka.

Sexåringens utlåtande om boken: Den var bättre än de andra bakböckerna jag har. Den var liksom mer förståndig så man kunde göra som det stod.

Mitt utlåtande om boken: Vacker utformning och välavvägda recept, både väldigt enkla och något enstaka lite mer utmanande. Rolig att baka ur tillsammans med barnen och jag tror den kommer passa ändå bättre när de kan läsa helt själv och följa recepten självständigt. Den känns lätt men samtidigt innehållsrik. Mysiga bilder, små figurer och spännande fakta gör den till en egen liten bokvärld, precis som de bästa böckerna är.

Och kakorna? Vi kom alla tre överens om att de var väldigt goda.”

Fint att läsa – tack för det Elin!

Annakarin