Lär dig blogga med bloggskolan – våra kunder tycker till!

Allt fler prövar Bloggskolan och vi får en hel del fina recensioner. Så här skriver Anette efter att ha gått igenom den digitala boken:

Sitter du och funderar på att starta en blogg? Då skulle jag säga att Bloggskolan är en oumbärlig vägledning. Tänk vad mycket misstag och förvirringar jag hade besparats, om kursen funnits tillgänglig då jag själv kastade mig in i bloggosfären för flera år sedan!
Att bläddra igenom kursmaterialets 88 sidor via min datorskärm går förvånansvärt fort och lätt. De goda råden som jag får genom texten, förstärks med foton och videoklipp som förhöjer intresset för att fortsätta läsa. Informationen om bloggvärlden är grundlig och bra. Du guidas med en stöttande hand från de allra första beslutet om vad bloggen skall heta, till steget att registrera bloggen som ett företag.
I kapitlet som ger fototips, förvånas jag och häpnas. Va? Ska jag släcka istället för att tända när det är mörkt i rummet? Och ska blixten i stort sett permanent kopplas ifrån, för att ge stämningsfullt ljus i de flesta situationer? Jag läser och lär. Och blir väldigt experimentsugen!
Även du som är erfaren bloggare kan få en hel del att tänka till om. Särskilt i den senare hälften av kursen. Har du koll på vad lagen säger om bilder, reklam och inkomst? Hur mycket kan du tjäna på din blogg innan du måste redovisa moms? Här direktlänkas flera informationsrika hemsidor i texten, så du lätt kan fördjupa dig inom ämnen som intresserar dig. Och i den sista videon, där ClaraAnnakarin och Frida diskuterar, avslöjas att en del två av Bloggskolan är på väg, som skall koncentrera sig på hur man lyfter sitt hobbybloggande till jobb. Den ser jag fram emot!
Tack Anette för att du har delat med dig av dina åsikter om Bloggskolan!

 

Bloggskolan

Innan påskledigheten skickade vi ett tidigt påskägg till alla er som har visat intresse för Bloggskolan, men som har tyckt att det varit för dyrt att ta del av boken. Vi beslutade att sänka priset lagom till påskledigheten så att det bara kostar 149 kr att registrera sig. Du har sedan tillgång till kursmaterialet i 3 månader och kan läsa den digitala boken och se filmerna i din egen takt. Här hos Frida på Trendenser hittar du en FAQ med svar på de vanligaste frågorna om upplägget och innehållet. Tanken är att skolan ska vara lärorik för alla bloggare, oavsett förkunskaper. Skynda fynda!

I samband med detta har vi även sökt testpiloter som har fått fri tillgång till Bloggskolan för att hjälpa oss att utvärdera och recensera den. Tack alla ni som har skickat mejl till mig och anmält ert intresse. Jag önskar att jag hade många fler login att dela ut… intresset var stort!!

Några av er har redan hunnit komma igång och det är kul att ta del av era första kommentarer! Anna skriver bland annat: Har läst halva nu och är imponerad. Vilket arbete ni lagt ner och vad bra det är. Detta kommer bli en skatt för folk som är nybörjare. 

Här hos Johanna finns en lång utläggning för dig som är nyfiken på innehållet.

Carin skriver: UNDERBART! Hur ska jag hinna äta!? Vill bara läsa!

Idag lanserar vi Bloggskolan!

Idag klockan 9.00 lanserar vi Bloggskolan! En digital kurs med 90 sidor och 10 filmer som visar vägen till en genomtänkt och lyckad bloggstrategi. Bakom satsningen står jag tillsammans med mina kollegor, tillika storbloggare, Clara Lidström (Underbara Clara) och Frida Ramstedt (Trendenser). (OBS – på grund av alltför hård belastning tar det tid att ladda sidan.)

Vi lärde känna varandra i samband med att jag skrev min bok Digitalt entreprenörskap och under året som har gått har vi föreläst en hel del runt om i landet. Bland annat har vi föreläst om just digitalt entreprenörskap, bloggar & business, från hobby till jobb, och hur digitalt entreprenörskap kan bidra till jobb i glesbygden. Det har så varit spännande och oerhört givande för oss, mycket tack vare att vi alla tre har så olika erfarenheter och kompetenser!

Under våra föredrag har vi fått oändligt många frågor som rör allt från hur man drar gränsen mellan det personliga och privata, hur man driver trafik till sin blogg, hur man gör sig hörd i sorlet av alla andra som vill höras på nätet, till hur man kan tänka om man vill omvandla sin besöksstatistik till kronor och ören och starta företag med basen i sociala medier. Dessa frågor och många, många fler ger vi svar på i Bloggskolan! Du kan läsa mer om satsningen i pressreleasen nedan.

PRESSRELEASE

Till dig som är journalist: du är välkommen att i första hand kontakta mig Annakarin Nyberg på kontakt@annakarinnyberg.se alternativt: 070-667 94 25

 

Pressbilder (för andra pressbilder – kontakta mig):

LIDSTRÖM NYBERG & RAMSTEDT

BLOGGSKOLAN

Bloggskolan är möjliggjord tack vare stöd från Innovationsrådet och Almis projekt Entreprenörcentrum Västerbotten och den är byggd av Creative Camp i Umeå.